tisdag 9 oktober 2012

Hur dags ska ungar sova?

Förresten, ni som har barn i ettårsåldern. När går era och lägger sig? Oswald somnar aldrig innan nio, dock har han börjat sova hela natten senaste dagarna. Det kan vara värt att inte få så mycket egentid på kvällen faktiskt. Det här med att sova ifred, det kan jag nog vänja mig vid.

5 kommentarer:

 1. Anya brukar somna vid 19.. Dock de senaste dagarna har hon somnat vid 20, men det är nog för att hon är så uppe i varv efter föris där hon börjat vara en timme längre om dagarna.. Men ska & ska, man märker väl om ungarna får tillräckligt med sömn på nätterna, & sover Oswald hela nätter nu så får han ju mer sömn än om han vaknar. Anya sover hela nätter för det mesta & vaknar runt halv sju-sju, så hon får ju minst 10-12 timmar sömn. Sen sover hon ju knappt en timme på dagen bara så sånt spelar ju också roll.

  Skönt att få sova ifred, det är jäkligt gött, heh.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud vad skönt! Oswald brukar sova två timmar på förskolan så det kanske är därför han har svårt att sova. Här hemma brukar han dock sova två gånger på dagen så då blir det ju ännu svårare att sova. Kanske ska kolla om de kan väcka honom efter en timme så kanske det funkar bättre... Ja det är så himla himla skönt att få sova ifred! Inga fötter i ansiktet, ingen som river en på bröstvårtorna halva natten. Fantastiskt.

   Radera
 2. Isidor somnar någon gång mellan sju och åtta, oftast mer åt sju. Sedan vaknar han tre, fyra gånger på natten, bökar reda på en tutte och somnar om. Vaknar på morgonen mellan halv sju och halv åtta, ibland tidigare men vanligtvis vid sju. På dagen sover han en och en halv timme. Ibland två. Oftast då mellan ett och halv tre, men ibland somnar han redan tolv och ibland inte förrän två... Tycker att det låter skönt med hela nätter även om jag inte störs så värst av uppvaken. Har ni gjort på något speciellt sätt eller har det bara blivit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bara blev, typ. Jag sov borta en natt och eftersom det hade funkat bra bestämde jag mig för att försöka sluta nattamma när han redan gått utan en natt. Han vaknade och var arg två gånger första natten och en gång andra, sen funkade det bra. Sen bara helt plötsligt vaknade jag en morgon och undrade var Oswald var. Han hade inte vaknat en enda gång och låg fortfarande kvar i sin säng!

   Radera
  2. Nu har han sovit i sin egen säng i fyra nätter tror jag, är jätteglad att jag gjorde slag i saken och slutade med amningen! Vi ammar fortfarande på dagen ibland men aldrig mer än en gång om dagen

   Radera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!