onsdag 27 januari 2010

Önska kostar ingenting

I vanlig ordning är jag deprimerad över hur lite ens pengar räcker till. Jag har betalat alla räkningar eller lagt undan till de som inte trillat ner i brevlådan ännu, betalat tillbaka en skuld samt köpt en jävla massa låtsaskött på Willys, och nu är jag ledsen för att jag inte kommer kunna leva något lyxliv den här månaden heller. Om jag hade massor av pengar skulle jag lägga dem på filmer och dvd-boxar med tv-serier, samt böcker. Här är en liten lista över grejer jag spanat in:
  • Barnen på Luna - en barnserie som gick på SVT för några år sen, handlar om ett gäng ungar vars föräldrar dör i en flygolycka. De vill inte hamna hos fosterfamiljer och rymmer således iväg med den äldsta ungens båt.
  • Kastrullresan - Också en barnserie, baserad på en bok av Edith Unnerstad. Både mamma och jag älskade boken när vi var små, och serien var också bra, mest för att det var så fina miljöer och de hade fina 40(?)-talskläder på sig.
  • Kanonerna på Navarone - en av mina favoritfilmer med David Niven, Gregory Peck och Anthony Quinn. Anthony Quinn är verkligen bäst.
  • Fången på Zenda - också en av mina gamla favoritfilmer som jag hittade på vhs hemma, pappa eller mamma hade spelat in den när den gick på tv. Den här är med Stewart Granger och Deborah Kerr, finns annars massor av versioner, bl.a. en med Peter Sellers! Den går dock inte att få tag på i Sverige, får bli Amazon en vacker dag...
  • Twin Peaks
  • Star Trek: Voyager, andra säsongen. Hehe
  • Och allt med Tove Jansson. Har lånat allt som finns av henne på biblioteket eftersom hon är min idol, men jag skulle så gärna ha böckerna hemma liksom.


Stewart Granger som Rudolf Rassendyll, stiligare herre får man leta efter!


Filmaffisch för Kanonerna på Navarone.
Deborah Kerr och Stewart Granger í Fången på Zenda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!