söndag 18 december 2011

Drömmen om New York

Flera bloggar jag läser håller just nu på med nån slags bloggadventskalender där man tar upp ett ämne om dagen. Häromdagen var det drömresmål, och många bloggare jag läser drömmer om att resa till New York.

Jag drömmer också om att resa till New York, det är lite konstigt egentligen för jag hade aldrig ens tänkt på det innan jag hade ett samtal med en tjej jag jobbar med ibland. Jag hade precis berättat för henne att jag var gravid och vi hade pratat runt det. Hon ville själv absolut inte ha barn (vilket jag absolut respekterar, jag var inte säker på att jag ville ha barn heller förrän jag fått ett typ!) och hade en väldigt negativ inställning till det där med barn och hur bunden man blev av att ha ungar. Eftersom jag var både hormonell och lite extra känslig eftersom ungen i magen inte var planerad tog jag extremt illa upp av hennes förklaringar av varför hon aldrig någonsin skulle skaffa några barn, vilket förstås var onödigt eftersom hon inte menade något illa. Men lite okänsligt kan man ju faktiskt tycka att det var.

Efter ett tag började vi prata om annat och hon berättade att hon bott i New York i flera år. Jag, som egentligen hatar att resa och helst vill stanna hemma i Sverige och helst av allt inom Östergötlands gränser, sa, mest för att fortsätta samtalet "New York, vad häftigt! Dit skulle jag vilja åka någon gång". Min arbetskamrat höll en lång monolog där hon lovprisade staden och allt som hörde till (förutom möjligen kackerlackorna). Hon avslutade sitt tal med "Ja. Om du någonsin får möjlighet, fast nu är det väl förstås inte särskilt troligt att du får det, (här skickade hon en menande blick mot min mage) men OM. Så tycker jag verkligen att du ska ta chansen och åka dit!".

Då bestämde jag mig för, att trots att jag är personen som tillbringade min och min systers resa till Prag nästan uteslutande i hotellrummet med ena handen i en påse chips och andra med ett krampaktigt grepp kring en öl jag köpt på tjeckiska Lidl, så ska jag en vacker dag ta min unge med mig och resa till New York. Kanske ska jag även ta ett kort på mig och ungen framför något typiskt New Yorkiskt och skicka till min arbetskamrat.

1 kommentar:

  1. haha, jag minns när du berättade om det och säger bara GÖRT!

    SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!