torsdag 6 maj 2010

Det är tur

att böcker finns när det känns som att den riktiga världen inte riktigt lyckas hålla en intresserad. Just nu läser jag fyra böcker:

  • Till Esmé, kärleksfullt och solkigt (Nine Stories) av J.D. Salinger, som väl är mest känd för Räddaren i Nöden (Catcher in the Rye). Esmé är en novellsamling och en av de viktigaste böckerna jag läst tror jag. Jag läste den första gången sommaren 2008 när jag jobbade på ett sommarkollo. Jag satt kväll efter kväll i rökrutan och kedjerökte, drack saft och läste, det var den enda egentiden man fick. Och väl spenderad sådan.
  • Spöket på Canterbury av Oscar Wilde. Köpte den på ett antikvariat i Linköping för att ha något lite mer lättsamt att läsa när Esmé blev för ledsam - båda böckerna får nämligen precis lagom plats i min väska. Snitsigt att ha en ledsen och en glad bok att ta till beroende på humör.
  • Hästmannen av Peter Gerdehag. Ni har säkert hört talas om Hästmannen och säkert sett filmen. Jag är lite efter i vanlig ordning och såg filmen för inte så länge sedan när den gick på ettan, och grät som ett litet barn (och det i vanlig ordning). Jag älskar ju gamla saker och att läsa om "förr i tiden", och att läsa om Stig-Anders och hur han lever förr-i-tiden-liv i nutid är förstås galet fascinerande. Jag drömmer om att åka dit och hjälpa till med höskörden i sommar. Helt fantastiska bilder och en helt fantastisk människa.
Och så det inte så pretto, men som man får unna sig när man ligger hemma och är sjuk: CHICK LITT. Nån bok jag fick för 19 spänn när jag beställde film. Den suger men det är ju himla avkopplande.

Från Hästmannen av Peter Gerdehag.

2 kommentarer:

  1. åh, jag har inte sett Hästmannen. shame on me, jag var dagiskamrat med hans son.

    SvaraRadera
  2. Oh, alltså Peter Gerdehag? För Hästmannen har nog inga barn :)

    SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!