torsdag 29 september 2011

Våra Werther-relaterade lidanden är äntligen över

Av någon anledning förutsätter jag att alla som någon gång tvingats läsa Den unge Werthers lidanden av Goethe delar det passionerade (man kan nästan säga lidelsefulla!) hat jag hyser för sagda bok. För er som har lyckan att inte vara så bevandrade inom den tyska sturm und drang-romantiken (jag är inte särskilt insatt själv men det lilla jag vet räcker) kan jag beskriva bokens handling ungefär såhär. Needy_och_gnällig_kille_1774 gnäller och är needy och tar slutligen livet av sig (inte en sekund försent). För att illustrera det hat jag riktar mot boken kan jag skriva en topp tre-lista över vilka potentiella scenarion som mest skulle göra mig övertygad om att jag misslyckats som förälder.

3. Oswald väljer fordonslinjen i gymnasiet
2. Oswald blir nazist
1. Oswald gillar Den unge Werthers lidanden.

Vad var det jag skulle komma till nu då? Jo, alla er som också tvingats analysera denna litterära dynga kan jag glädja med att kommande generationer antagligen kommer slippa detta eftersom min vän Joel liksom fångat essensen på ett välformulerat men kort och koncist sätt. Klicka på bilden så blir den större!

1 kommentar:

  1. Haha, jag har verkligen förträngt hela handlingen. Men en annan hat-favvo är ju den med mes-Arvid och slyn-Lydia. Den allvarsamma leken. Konstigt då Söderberg annars alls inte är illa...

    SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!