måndag 8 mars 2010

Gamla kostymfilmer

Häromdagen påpekade Hannes att jag inte uppdaterat bloggen på ett tag. Det stämmer ju bra, men jag kände lite att jag liksom inte hade så mycket att säga. Nu tänkte jag ägna ett inlägg åt några filmer jag sett tusen gånger, nämligen en serie om tre filmer som handlar om den österrikiska kejsarinnan Elisabet, eller Sissi som hon kallades. Tror inte det är riktigt för sånna här inlägg du gillar min blogg Hannes men det är ju en uppdatering i alla fall.

Filmerna är tillsammans ca 6 timmar långa, och vi hade dem inspelade på VHS-band hemma hos mina föräldrar. Varje gång jag låg hemma och var sjuk var det banden med Sissi och med Pip-Larssons som gällde. Och Pelle Svanslös-julkalendern. Och ja det gällde så långt som tills jag flyttade hemifrån...
Alltså egentligen är det ju inte att det är så himla bra som gör att jag gillar det, mera det lugna tempot, de vackra kläderna, och såklart att de pratar tyska. Mycket rogivande när man ska sova när man är sjuk.
Det är alltså uppdelat i tre filmer, som då speglar tre olika skeden i hennes liv. I början visas hur hon träffar Franz Joseph (kejsaren), de gifter sig, hans mamma är en hagga, de får en dotter, Sissi blir dödssjuk, de ska försöka charma ungrarna som ju tillhörde Österrike på den tiden och så vidare.
Romy Schneider fick sitt genombrott då hon spelade Sissi i trilogin, endast sjutton år gammal.

Kolla mamman till höger, ni ser ju hur ondskefull hon är.

Alltså, tycker inte ni också att han som spelar Franz Joseph är väldigt lik Eric Forman i That 70's Show?

Ja, jag vet inte riktigt varför jag älskar de här filmerna så mycket som sagt, men jag antar att det är hela grejen med att jag älskar att se filmer som speglar en svunnen tid. Det är vackra miljöer och fina klänningar och lite larvig humor på tyska. Den verkar inte vara så lätt att få tag på i Sverige, men finns på amazon.com och verkar som om den ska kunna dyka upp på discshop så småningom, det ser jag fram emot.

2 kommentarer:

  1. Åh hjälp, den första klänningen fick mig verkligen att tappa hakan. Jezuz!

    SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!