måndag 28 februari 2011

Lite uppmuntran sådär

Vet ni, man ska ju inte jämföra sig med andra egentligen men jag tror det är omöjligt att låta bli. Jag går varje dag och oroar mig för att jag ska fucka upp min unges barndom på något sätt så den blir olycklig, får konstiga värderingar eller ve och fasa börjar lyssna på skitdålig musik. En sak som då tröstar mig är att tänka på att t.ex. Pernilla Wahlgren är mamma och att det inte är någon som ifrågasätter hennes lämplighet att ta hand om ungar.

Har ni hängt med i den här pälsbollmössedebatten? Det har inte jag, mainly för att det inte riktigt verkar vara någon debatt riktigt utan mera folk som påpekar vänligt men bestämt att man kanske inte borde använda päls och folk som ignorerar det, och sedan ännu mer folk som bashar skiten ur de som ignorerar det. I alla fall så har ju Pernilla Wahlgren råkat lite i blåsväder den här gången. Tidigare har det ju mest varit Blondinbella som åkt på stryk för hennes sjukt vidriga ytterplagg, men nu har Pernilla Wahlgren gått och köpt sig tio stycken mössor med en liten (men också ganska vidrig) rävpälsboll på. Jag tänkte jag skulle kolla vad hon hade att säga om saken och gick, för första gången, in på hennes blogg och läste det här och det här.

Det första inlägget går liksom knappt att ens kommentera eftersom det bara är så jävla dumt och barnsligt, och det andra, tja. Jag gillar hur hon kallar de som bråkat med henne för "s.k. djurvänner", som om hon tyckte att de inte var några riktiga djurvänner? Hon gör ju själv inte anspråk på att vara någon djurvän (hallå hon bryr sig ju om utsatta barn, det är där hennes sympatier ligger, då kan man ju inte tänka på djur OCKSÅ!) så varför detta s.k.? Jag tycker också det är konstigt att hon erkänner att hon egentligen tycker att det är lite hemskt med hur rävarna behandlas, men inte ett ord om att det kanske hade varit lämpligt att ändra ståndpunkt i fråga om mössorna då? Hon lägger liksom inte fram ett enda vettigt argument för sitt agerande någonstans utan väljer istället att påpeka att hon tycker att Djurens Rätts ansvarige för konsumentfrågor behandlar sitt barn illa genom att inte låta kiddet käka kött.

Ja jisses. Jag är ingen militant djurrättskämpe, jag har till och med vänner som använder second hand-päls som jag visserligen tycker är lite läskiga att krama när de har på sig sina fårfoster-kappor men jag gillar dem inte alls mindre ändå, och visst är det lite onödigt att basha folk bara för att de är kända. Men det jag slås av är att Pernilla Wahlgren helt enkelt verkar vara en riktig jävla idiot (kommer ni ihåg när hon var för att Sverige skulle ha euro för tänk vad fint att kunna shoppa Europa runt på en och samma valuta!!!) och ändå är det liksom helt i sin ordning att hon har kids. Kan Pernilla Wahlgren så kan jag nog också, ska ni se.

1 kommentar:

  1. Jag brukar gå runt i en sk äkta ko, och sedan avfärda alla som kritiserar detta som sk PETA-medlemmar.

    SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!