måndag 28 februari 2011

Tell em where you from!

Kiddet i magen var i sitt esse i lördags, då vi var på födelsedagskalas där det spelades en massa hiphop - de hör nämligen basen bäst av allt och tydligen brukar småbarn gilla hiphop i allmänhet för att det är så tydlig rytm och ja, bas som sagt. Varken jag eller kiddpappan är några större fans av hiphop dock (även om jag fortfarande hävdar att det vore jävligt coolt om kiddets första ord vore "straight outta Compton") så vi ska väl försöka leda in kiddet på andra spår. Jag har testat lite olika grejer på magen för att se om jag får någon reaktion, men det har varit lite dåligt med det.

Det jag håller fast vid mest är dock Sigur Rós, för det tror jag är bra musik för kiddet att lyssna på. Jag tycker dessutom att det är så himla fint att jag klämmer lite hormonella tårar till det också, så det passar bra. Finast av allt tycker jag är den här videon som en bekant till mig lade upp på facebook för ett tag sen, har tittat på den massor sen dess för den är så himla fin.


Än så länge har det inte varit några reaktioner direkt men jag satt och tittade på den flera gånger igår med Katten i knät (han lyssnade fascinerat och satt alldeles, alldeles stilla för en gångs skull).

Jag såg Sigur Rós på Way Out West typ... 2008? Innan Broder Daniel i alla fall, det var konfetti och grejer och jättefint, men det här klippet verkar ännu finare. Sen såg jag Jónsi (sångarens soloprojekt) förra sommaren också, det var också jättefint. Jag blir så himla rörd av att gå på fina livespelningar, så om jag fick kiddet med mig på nåt sånt när det blir lite större skulle det vara hemskt fint förstås.

3 kommentarer:

 1. Originalvideon till den här är också så himla vacker. Och jag satt och vrålpluggade den isländska texten till den här ett tag och lärde mig den på svenska – den växer så mycket då.

  Du, jag tänkte på en sak: jag har fått för mig att det inte är bra att tömma kattlådor när man är gravid. Stämmer det?

  /Mathilda

  SvaraRadera
 2. Sigur ros är så underbara! Lyckos dig som har fått se dem live! Har inte sångaren gjort något soloprojekt nu? Har bara hört med ett halvt öra. Borde nog ta och kolla upp det...

  SvaraRadera
 3. Felicia: Joo som det stod i slutet så såg jag även sångarens soloprojekt förra sommaren, Jónsi! Kolla upp, det är också hemskt fint men lite annorlunda än Sigur Rós!

  SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!