fredag 4 mars 2011

Kära KP, är min katt normal?

Ibland gör min katt lite skumma saker, det här att han är besatt av växter kan jag ändå fatta för katter brukar ju käka gräs så de kan spy upp hårbollar och sånt där, men ibland gör han saker som jag inte kan förstå. Känner ni igen era husdjur i dessa beteenden? Här kommer tre olika punkter, så får jag helt enkelt uppdatera er när jag kommer på fler grejer.

 • Katten Kirk är lite av en krogtjej - när jag går på toa följer han med in och sätter sig på sin låda och gör ifrån sig han också. Vet inte om det är nån slags gemenskapsgrej men eftersom katter väl inte är flockdjur fattar jag inte grejen riktigt.
 • Han ska överhuvudtaget vara med överallt, mest creepy är nog att han följer med mig in i duschen. Han sitter i ett hörn och stirrar på mig medan jag tvagar mig, tills jag råkar stänka lite vatten på honom. Då går han ut och sätter sig på duschdraperiet på utsidan istället. Jag önskar att jag kunde lära honom att hämta handduk åt mig för det är hemskt retligt när man kommer ur duschen, har glömt handduken nån annanstans och så sitter det nån där och stirrar på en - kan du åtminstone vara till lite jävla hjälp och hämta min handduk om du ändå ska hänga med mig när jag är naken, pervo?
 • Jag märker att den här listan har lite av ett badrumstema, so be it. När Katten Kirk bajsar hänger ibland lite bajs kvar ut ur rumpan på honom för att han envisas med att äta upp mitt hår så bajskorvarna liksom hänger ihop som på ett snöre. För det mesta brukar jag märka detta och får då helt sonika torka honom i rumpan. Ibland händer detta när jag inte är hemma eller sover eller bara helt enkelt inte märker det, då hasar han runt på golvet i badrummet på rumpan för att bli av med det och lämnar ett snigelspår av bajs över hela badrumsgolvet.(Kattens mest intelligenta min)

5 kommentarer:

 1. Hahahahaha! Katten Kirk i mitt hjärta!

  Katter brukar kunna följa människors rutiner rätt bra, genom att sova när man sover, äter när man äter, går på lådan när man går på toa osv. Så det är inte så konstigt, särskilt inte med tanke på att han är innekatt.

  Min Selma är också fascinerad av hur människor tvättar sig, och tittar gärna på när man tvättar händerna, och promenerar på badkarskanten när man badar. Släpper inte in henne när jag ska duscha dock. Vill inte ha blöt katt som väter ner allt sedan. Och ja. Vissa är fascinerade av vatten helt enkelt.

  Det sista är ju bara för roligt! Men ta bort hår från kammar och borstar och försök se till att det inte ligger hår på golvet?

  Oavsett så har du en fantastisk katt! :D

  SvaraRadera
 2. Det sista brukar min familjs katt Mirjan också göra ibland, i alla all gjorde hon det när jag fortfarande bodde hemma. Speciellt kul när det låg handdukar och sådant på golvet som också fick fina snigelspår.

  (i övrigt verkar hon och Katten Kirk inte alls lika, Mirjam är nog den mest osällskapliga katt som finns. Kommer jag in i samma rum som henne springer hon iväg. Ensamkatten.)

  SvaraRadera
 3. hahaha jag dör, din katt verkar ju helfestlig!!

  SvaraRadera
 4. Jo, Grisen gör ungefär exakt så förutom vissa detaljer. Dessutom äter hon nästan bara när vi äter och ska överlag vara med exakt där jag är. Som att lägga sig i boken man sitter och läser. Eller sitta på yogamattan när jag gör yoga. Ligga på min kudde när jag ligger på den.

  Så det är heeelt normalt.

  SvaraRadera
 5. Hysteriskt kul! Min katt gjorde alla ovanstående utöver att hon och jag brukade bada bastu ihop. Enormt sällskaplig.

  SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!