måndag 21 mars 2011

Magbilder, igen

Sitter och kollar på En unge i minuten på fyran, larvigt kanske men det känns faktiskt skönt att kolla hur det funkar och sådär, inför att det är dags. Så himla sjukt, en tjej födde just en unge i 28:e veckan, och jag är i vecka 27 nu. Det som är så himla skönt att veta är att i 27:e veckan är det 90% chans att bebisen överlever, så om nåt skulle gå på tok så funkar det förhoppningsvis ändå... Fast jag hoppas den stannar där den är så jag hinner läsa klart terminen och läsa på lite mer och sådär, är inte riktigt redo ännu. Fast Cecilia, min syster, tycker den kan komma ut nu på direkten för hon är så himla nyfiken!

Ja ni har ju sett bilder på magen redan men eftersom Tove undrade hur stor skillnad det är sen jag fick veta att jag var preggers tänkte jag att jag kunde lägga upp de bilder jag har.

Siffrorna inom parentes är hur många veckor som gått, om det står 21+5 t.ex. betyder det att det gått 21 veckor och 5 dagar, och då betyder det att man är i 22:a veckan, om jag nu fattat rätt. Förtydligar det för att jag tyckte det var så himla krångligt i början och hela tiden missförstod och trodde att alla barnmorskor hade skitdålig koll för att de sa olika saker hela tiden, haha. Så eftersom jag har en hel del kompisar som inte heller har så stor koll på sånt här tänkte jag att jag skulle förklara.

Det här är den 17 februari, två dagar efter att jag fick veta att jag var gravid, och en dryg månad sedan. Nu kanske nån tycker "hur fan kunde du inte fatta att du var gravid, idiot" men tja. Dels står jag ju och svankar för att framhäva magen på bilden, men framför allt, tänk er att ni har en sån där mage och tror det är för att ni är tjocka. Man kollar sig inte så jävla noga i spegeln kan jag ju säga. Hade blundat varje gång jag gick förbi spegeln i tre månader för att jag var så deppig över att jag var fet. När jag fick veta att jag var gravid så släppte jag liksom loss magen, hade väl gått och dragit in magen omedvetet hela tiden innan pga mitt sämpiga självförtroende. (vecka 21+5 dagar)

Med jackan på, 21/2, syns inte alls. (22+2)

24/2 (22+5)

2/3, inte heller nån jättemage. (23+4)


Och så 18/3, i fredags (25+6). Magen har växt hur mycket som helst på väldigt kort tid, nån dag tyckte både jag och Niklas att den blivit märkvärt större från en dag till nästa. Knäppt! Jag ska nog försöka bli bättre på att ta kort och ta en gång i veckan, kan ju vara kul att ha och jag vet att det finns några som tycker det är lite spännande.

3 kommentarer:

 1. När jag var deprimerad var jag så JÄVLA tjock på magen att jag såg gravid ut( http://Anger.bilddagboken.se/p/show.html?id=21710203 ), så det är faktiskt inte konstigt att du inte fattade det först!

  Och mer magbilder! Det är mysigt! :]

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att du inte fattade att du var gravid, speciellt när jag så bild nr 4, där har du fan mindre mage än vad jag har och jag är inte gravid, bara lite småtjock :D

  SvaraRadera
 3. ååå bebisen kom NU!! <3
  Eller den ska inte komma för tidigt men det kan ju vara dags NU tycker jag!

  SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!