tisdag 22 mars 2011

Tanter

Idag var Niklas och jag på Stadsmuseet och tittade på utställningen Årets Bild 2011. Jag blev nästan helt less på mig själv när jag insåg att bland alla bilder på barn som blivit skjutna av poliser, översvämningsoffer och allehanda hemskheter så var det Magnus Wennmans bildreportage "De sista tanterna" som berörde (berörde, hatar det ordet! men i brist på bättre) mig mest (sen blev jag även ledsen över stackars Nils-Algot som hade åkt till Stockholm för att titta på kronprinsessebröllopet och sen knappt såg någonting av paret när de åkte förbi i kortegen för att det var så mycket folk, han hade missat förra kungabröllopet för han var tvungen att stanna hemma och plantera gran). Jag hatar att tänka på att saker förändras och försvinner, när jag såg Hästmannen var jag deprimerad i två veckor efteråt. Den här bilden var min favorit:

Damen på bilden hade nyligen blivit änka. Sådant är också så hemskt, att ha levt med samma person hela livet och så försvinner den bara. Tur att hon har sin arga katt. Jag antar att jag är lite ledsen över att min elaka otäcka katt ska flytta i sommar också. Här kan ni se resten av bilderna, och även de andra bilderna på utställningen. Om ni bor i Norrköping kan ni ju gå dit och spana, jag tyckte det var många fina bilder.

5 kommentarer:

 1. Hu jag förstår dig! Det är sorgligt sådant där. Och lite sjukt är det att man är så pass avslagen av allt media dränker en med att man inte blir lika berörd av ihjälskjutna barn som man borde bli.

  Och var ska Katten Kirk ta vägen?! :O

  SvaraRadera
 2. Aj, det stack till i hjärtat där. Lilla Tanten! Nu kommer min nojja att tvinga Daniel att lova att inte dö bli ännu värre.

  SvaraRadera
 3. Vi håller på och spanar efter alternativa boenden för Katten tills bebisen är ute eftersom han inte är sådär särdeles barnvänlig, tyvärr :(

  SvaraRadera
 4. Men usch vad sorgligt! Ska du ta tillbaka honom i framtiden eller letar du permanent nytt hem åt honom? Hoppas du kan hälsa på honom i sådana fall :]

  SvaraRadera
 5. det är bara bra för barn med lite kattklös! då lär dom sig...

  SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!