torsdag 31 mars 2011

Mantorp igen

Det enda jag bloggar om är att jag varit i Mantorp har jag märkt. MEN MEN!

Snödroppar :)

SVENSKA DAGBLADET var det visst.


Eftersom min pappa fyllde år lagade jag och min syster middag och skulle baka en tårta, Cecilia valde en tårta som det skulle vara gelatinblad i, vilket vi inte hade några, så vi frågade farmor i huset bredvid om hon hade några vi kunde få. Det hade hon... Det började en gissningslek om hur gamla de kunde vara egentligen. 4,90 kostade de när de införskaffades, och det finns en streckkod (när infördes streckkoden egentligen?), jag gissar på sent 70-tal-tidigt 80-tal. Vad tror ni? Det stod inget bäst före-datum på, men den enda uppgiften jag hittar om när det infördes var att det infördes en standard för i vilken ordning siffrorna skulle vara 1993. Nån som vet? Needless to say var de värdelösa och vi fick skippa gelatinet helt.

7 kommentarer:

 1. Det roligaste är ju nästan inte att de döpt ungen till Tupac, utan att brorsan fick heta Sven. :D

  SvaraRadera
 2. Exakt vad jag sa, vaddå Tupac och SVEN!?! för övrigt julia, det syns tillome på bilden att notisen är från svd :P

  SvaraRadera
 3. Haha oj då jag bara utgick ifrån att det var Corren av någon anledning...

  SvaraRadera
 4. åh, sådana gelatinblad har jag också hemma. Ärvde av mormors syster när hon dog. Har nog käkat upp alla andra konserver (haricot vert bla.) men de här får ligga i skåpet som ett litet fint minne

  SvaraRadera
 5. Sven och Tupac... varför hatar man sina barn så mycket?
  Har du börjat fila på namn än?

  SvaraRadera
 6. Iia: Jamen de är ju superfina! De kunde verkligen göra snygga förpackningar förr, nu ska allt vara så spejsat hela tiden, kolla bara på dagens bilar liksom. Så himla fula.

  Cornelia: Jag vet, hur tänkte de där liksom? Jomenvisst vi har diskuterat lite fram och tillbaka, ett tjejnamn är ganska spikat men killnamn har vi lite problem med. Jag har alltid tänkt att om jag får en son nån gång så skulle den heta Sigge eller Hannes, men det heter ju två personer jag och Niklas är kompisar med så det blir lite konstigt! Niklas är inne på William men det tycker jag är lite trist, Vilhelm hellre i så fall. Vi får se!

  SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!