torsdag 3 mars 2011

Mello hit och mello dit

Alltså är det bara jag som undrar var det här jävla MELLO kommer ifrån? För er som inte är så insatta i populärkulturen kan jag berätta att nuförtiden säger man inte Schlagerfestivalen, man säger inte ens MELODIfestivalen för man säger typ... Mello? Och mellofestivalen och vafan.

När Elsa Billgren började med sitt s.k. mellobloggande så kallade hon det just mello hela tiden varpå jag drog slutsatsen att hon hittat på det själv och tyckte det hade en lite retro klang eller nåt som passade väl in i hennes ordförråd (hallå tjejen säger att saker är flotta, det är inte okej om man inte är född innan Dagen D, jag bah sägert), men jag har även sett det i andra bloggar och till och med på lokalgratistidningens löpsedel! Nu får det vara nog, vad ÄR det här egentligen? Bestämde de innan de körde igång att i år ska vi minsann ha ett lite hippare namn på det här spektaklet och började sponsra bloggare och annat löst folk för att sprida namnet? Än en gång, vad ÄR grejen med det här egentligen?

/upprörd bakåtsträvare

7 kommentarer:

 1. Jag tycker också att det är fruktansvärt. INTE okej!

  SvaraRadera
 2. Nej, här "uppe" har det kallat för mello minst sedan jag fick ungen, vilket är tio år sedan. Så det är nog språkbruk som sakteligen spridit sig genom bloggar. Eller nåt.

  SvaraRadera
 3. mello, är inte det mackan man äter mellan lunch och middag?

  SvaraRadera
 4. Katta Kvack: det var det värsta, är du en såndäringa stockholmare då förstås? Inte klokt.

  Lina: Typ, mellis vill jag minnas att det kallades. Blev introducerad för konceptet när jag började på daghemmet, i mitt föräldrahem använde vi oss inte av förkortningar och ord som slutade på -is.

  SvaraRadera
 5. Jo, hrm, host, jag e väl de ;)

  SvaraRadera
 6. Jag gillar det inte heller men har kommit på mig själv med att använda det ibland ändå. Illa.

  SvaraRadera
 7. Jag håller fast vid min teori, att det är en hoper med dyslektiker som inte vet hur man stavar till mellon. Pfft!

  SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!