tisdag 1 mars 2011

Lantluft (tm)

Jag har varit på rekreation på landet hemma hos mina föräldrar. Märkligt nog är jag nog tröttare nu än jag var när jag kom dit, men det kan ju vara mest för att jag ätit så sjukt mycket mat och åkt tåg kanske. Nu var det så förstår ni att igår var det Maria-dagen, och eftersom både jag och min mor råkar heta Maria i andranamn (fast mamma heter Maria först men det är inte hennes tilltalsnamn) bestämde vi att det var läge för lite namnsdagsfika. Vi håller hårt på namnsdagsfirandet i min familj, först och främst kanske för att vi gillar att fika väldigt mycket. Vi åt en massa middag och sen åt vi en massa massa budapesttårta (avgjort den bästa tårtan, när jag och mitt ex gjorde slut förra året satte jag i mig två budapestbakelser själv tillsammans med ett sexpack folköl, ni kanske fattar varför jag inte trodde min viktuppgång berodde på graviditet).

Idag har jag gjort väldigt lite, när man är i Mantorp på vardagar finns det egentligen bara en ordentlig rutin, och det är att man kollar på Sjunde Himlen och Desperate Housewives. Då min lillebror nuförtiden har ett arbete [sic!] kan han inte längre följa Desperate Housewives på förmiddagarna (han och min syster, som läser med mig på universitetet och således bara har en eller annan föreläsning i veckan, har följt förmiddagstvn slaviskt sen hon kom hem från Irland, först Sjunde Himlen, sen Biggest Loser och nu Desperate Housewives) utan lämnar istället fina små lappar till min syster där det står "Glöm inte DH!" i vackraste skrivstil, för att Cecilia ska spela in det så han kan se det sen när han kommer hem.

Jag har även försökt gå ut på promenad med Cecilias ena hund, Polly, eftersom hon behöver ganska mycket motion och Cecilia själv skadat foten. Polly var dock inte helt med på noterna, det slutade med att jag fick bära henne drygt halva promenaden för att hon helt enkelt vägrade följa med mig.


Ibland gick Polly fint...

...men för det mesta inte.

Pollys bästa tidsfördriv är annars att plåga Cecilias andra hund, Siri, på de mest kreativa sätt. Hon gillar egentligen Siri väldigt mycket, det är nästan idoldyrkan, men problemet är att hon liksom vill göra allt som Siri gör och alltså aldrig lämnar henne ifred utan jämt klättrar och klänger på henne (som för övrigt är mycket mindre) och typ sitter på hennes huvud när hon försöker sova och sånt. Annars har vi under min Mantorpsvistelse hittat på massor av möjliga och (mest) omöjliga namn som den framtida ungen ska kunna heta, något säger mig dock att efter Niklasfiltret kommer det inte vara lika många namn kvar på listan.

Nu är jag i alla fall hemma med min katt igen och vi leker litegrann med hans favoritleksak för att han ska bli trött så jag får sova ifred sen.

2 kommentarer:

  1. Måste du skaffa barn, kan du inte adoptera mig istället? Jag älskar att äta tårta och att kolla på DH, 7th och BL! Jag och din familj är som gjorda för varann ju.

    SvaraRadera
  2. Hahaha! Du skulle säkert vara ett uppskattat tillskott, förutom att det ju är rätt hög konkurrens om tårtbitarna redan...

    SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!